6 Ocak 2017 Cuma

Evde Tavuk Döner Nasıl Yapılır?

Tavuk döner, ülkemizde en çok tüketilen hızlı tüketim ürünlerinden birisidir. Ucuz ve lezzetli olduğundan dolayı çok tercih edilir. Tavuk döneri her zaman dışarıda yeme fırsatı bulamayanlar evde de yapabilirler.

Malzemeler
  •            4 adet tavuk budu        1 adet kuru soğan (Soğan rendelenir, sadece suyu kullanılır)

  •           2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kekik
  •          1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  •          1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı

Tavuk but kısımları ile tavuğun derisi öncelikle birbirinden ayrılır. Daha sonra tavuğun kemiği bıçak yardımıyla çıkartılır. Aynı işlem tüm butlara uygulanır. Bir kapa rendelenmiş soğanın suyu elek vasıtasıyla alınır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir, iyice karıştırılır. Bu karışıma tavuklar eklenir ve  sos iyice yedirilir. Streç film açılır ve tavuklar streçlenir. Adeta bir mumya gibi sıkıca sarılır. Streçlenen tavuk öncelikle buzdolabında 2 ila 4 saat bırakılır. Daha sonra derin dondurucuya atılır. Tavuklar donduğunda çıkarabilirsiniz. Birkaç saat bekleyip üzerindeki streçi çıkartın. Daha sonra tavuğu ince ince dilimleyin. Çok ince olmasına da gerek yok. 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve göz kararı tereyağını tavada ısıtın. Daha sonra döneri tavaya alıp pişinceye kadar kızartabilirsiniz. Pişen döneri tabağa alıp servis edebilirsiniz. Dilerseniz lavaşın içerisine katıp dürüm olarak yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Emir Erten


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Simyagerler Sempozyumu

  Simyagerler Sempozyumu “Maddeyi Anlamak, Zamanı Dönüştürmektir” Saygıdeğer simyagerler, bilgelik yolcuları, kadim sırların çağrısına kulak...

Etiketler