
Malzemeler
- 4 adet tavuk budu 1 adet kuru soğan (Soğan rendelenir, sadece suyu kullanılır)
- 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Tavuk but kısımları ile tavuğun derisi öncelikle birbirinden
ayrılır. Daha sonra tavuğun kemiği bıçak yardımıyla çıkartılır. Aynı işlem tüm
butlara uygulanır. Bir kapa rendelenmiş soğanın suyu elek vasıtasıyla alınır.
Daha sonra diğer malzemeler eklenir, iyice karıştırılır. Bu karışıma tavuklar
eklenir ve sos iyice yedirilir. Streç
film açılır ve tavuklar streçlenir. Adeta bir mumya gibi sıkıca sarılır.
Streçlenen tavuk öncelikle buzdolabında 2 ila 4 saat bırakılır. Daha sonra derin
dondurucuya atılır. Tavuklar donduğunda çıkarabilirsiniz. Birkaç saat bekleyip
üzerindeki streçi çıkartın. Daha sonra tavuğu ince ince dilimleyin. Çok ince
olmasına da gerek yok. 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve göz kararı tereyağını tavada
ısıtın. Daha sonra döneri tavaya alıp pişinceye kadar kızartabilirsiniz. Pişen
döneri tabağa alıp servis edebilirsiniz. Dilerseniz lavaşın içerisine katıp
dürüm olarak yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Emir Erten
Emir Erten
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder